Välkommen till Nils Ibstedts hemsida!

 

Start
Nils Ibstedt
Familjen
Mina böcker
Kyrkor och dop
Missionären
Predikningar
Kyrkritningar
PDF för nedladdning
PDF in English
Konstverk
Beställning

Johannes på Patmos

Galleri - illustrationer i boken

Johannes på Patmos - en dokumentärroman om aposteln Johannes upplevelser på Patmos.

Ett helt nytt sätt att läsa Uppenbarelseboken på!

En roman om Johannes på Patmos. 416 sidor med 120 illustrationer. Den är en aktuell framställning med en realistisk beskrivning av vad som kommer att hända framöver enligt de uppenbarelser som aposteln Johannes fick på Patmos.

BESTÄLL boken!

 

Du kan också beställa boken genom att ringa Vingården 0435-357 05 eller mejla.

Recensioner:

Tuve Skånberg, teologie doktor:

"Åter en bok av Nils Ibstedt med hans karaktäristiska stil och inlevelseförmåga i Den Heliga Skrift. Denna gång får vi följa med Johannes genom Uppenbarelseboken. Ibstedt har levandegjort bibelboken genom att skriva om den i roman-form, ett nytt och annorlunda grepp. Måtte denna boken öppna mångas ögon för den sista tidens händelser, och den sista bibelbokens budskap."

Inger Lindau, Tidigare konsulent i Shalom över Israel:

"Nils Ibstedt har i sina tidigare böcker visat en enastående förmåga att kombinera en mycket stor bibelkunskap med fantasi och inlevelseförmåga. ”Johannes på Patmos” är inget undantag, snarare tvärtom. Redan efter en snabb genomläsning konstaterade jag: Detta är nog den bästa bok, som Nils Ibstedt någonsin skrivit.

Greppet att låta Johannes skriva en dagbok, där han berättar om vedermödor och segrar på Patmos, samt förklarar de olika syner han ser, är unikt. Denna bibliska roman kan verkligen rekommenderas till ungdomar och äldre, som inte tidigare intresserat sig för eskatologi, men som nu insett allvaret i den tid vi lever i.

Även den som studerat Uppenbarelseboken i ljus av hela det eskatologiska skeende, som Bibeln lyfter fram, kommer att inspireras till ännu intensivare studium genom att läsa ”Johannes på Patmos”. Boken är dessutom en utomordentlig presentbok, eftersom undervisningen kompletterats med många utsökta illustrationer och informativa och vackra kartor."

 

Inger Lindau har nedan skrivit en resumé av Nils Ibstedts liv i anslutning till denna bok:

"Det känns som en förmån att få presentera Nils Ibstedt och hans senaste bok Johannes på Patmos för Shaloms läsare.

Fakta kommer från ett mångårigt och inspirerande samarbete och från hans hemsida, som varmt rekommenderas för den som vill veta mer.

Nils föddes 1926 i Göingebygden och dit återvände han 1991 , efter 30 år som missionär i Japan.

Hans livsberättelse, återgiven i de två artiklarna på hemsidan, " Nils Ibstedt " och " Missionären " visar klart hur han påverkades av lärare och kamrater. En påverkan på gott och ont.

Redan som tioåring fick han en lärare, som varje dag gav honom en teckning av en häst, som han ritade av och visade läraren nästa dag. Den uppmuntran han fick kom att påverka hans yrkesval. Innerst inne ville han bli konstnär, men för att försörja sig utbildade han sig till byggnadsingenjör och arkitekt.

Under utbildningstiden blev han påverkad av både lärare och klasskamrater. som var materalister och ateister. Han kom in i en livskris och började söka en egen åskådning. Under rubriken " Mitt liv som missonär " beskriver han på hemsidan ingående sin väg till levande tro och kallelsen att bli missionär. 

Under hela 60-talet gick Ibstedt på olika bibelskolor i Sverige och England. Efter det att han 1961 studerat japanska, arbetade han som missionär, bibellärare och kyrkoarkitekt i Japan. Under den sista 10-årsperoden undervisade han i eskatologi vid Kansai Bible institute i Niishinomiya.

Det var troligtvis under den tiden, som han insåg att stora och svåra bibelsammanhang måste göras enkla och påtagliga genom illustrationer och berättelser .

Det som utmärkt Ibstedts författarskap, sen han återvände till Sverige 1991, är att han använt sig av den bibliska romanens form, vare sig han har levandegjort Daniels bok, det eskatologiska skeendet eller beskrivit Jesus och hans  lärjungar . Det som frapperat mig gång på gång är Ibstedts förmåga att kombinera en mycket stor bibelkunskap med fantasi och inlevelseförmåga . Johannes på Patmos är inget undantag. Redan efter en snabb genomläsning konstaterade jag :" Detta är nog den bästa bok, som Nils Ibstedt någonsin skrivit "

Greppet att låta Johannes skriva en dagbok, där han berättar om vedermödor och segrar på Patmos, samt förklarar de olika syner han ser, är unikt. Denna bibliska roman  kan verkligen rekommenderas till ungdomar och äldre, som inte tidigare intresserat sig för eskatologi, men som nu insett allvaret i den tid vi lever .

 Även den som studerat Uppenbarelseboken i ljuset av hela det eskatologiska skeende, som Bibeln lyfter fram, kommer att inspireras till ännu intensivare studium genom att läsa "Johannes på Patmos "

Boken är dessutom en utomordentlig presentbok, eftersom undervisningen kompletterats med många utsökta illustrationer och informativa och vackra kartor Johannes på Patmos borde kunna bli årets julklappsbok.

Eftersom NIls uppnått en aktningsvärd ålder och dessutom efter flytten till Hässleholm saknar lagerutrymme, har hela hans produktion övertagits av förlaget Vingården, Lärkvägen 26, 28437 Perstorp. Tel 0435-35705 Boken kan även rekvireras via E-post på adress post@vingarden.org. Mer info om Ibstedts böcker finns på Vingårdens hemsida www.vingarden.org och naturligtvis på Nils Ibstedts egen hemsida www.nils-ibstedt.com"

Höganäs i november 2012

Inger Lindau

 

BESTÄLL boken!

 

 

 

Start Nils Ibstedt Familjen Mina böcker Kyrkor och dop Missionären Predikningar Kyrkritningar PDF för nedladdning PDF in English Konstverk Beställning

Copyright IBE-förlaget. Senast ändrad: 20 april 2018
Skicka e-post till Vingården för frågor eller kommentarer: post@vingarden.org